Συνταγές

 


 
Φασόλια Γίγαντες Στιφάδο
 
 
 
Φασόλια
 
 
 
Υλικά

½ κιλό γίγαντες
1 κρεμμύδι
3-4 γαρύφαλλα
5-6 σκελίδες σκόρδου
Αλάτι -πιπέρι- λάδι
¼ .γ .κανέλα
1/3 κ. γ. δεντρολίβανο
1 κ. σ. ξύδι
2 κ. σ. πελτέ ντομάτα
 
 
 
 
Αφήνετε τα φασολιά στο νερό από το προηγούμενο βράδυ .Τα βάζετε να βράσουν στο ίδιο νερό για μισή ώρα. Εκεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια ,καθαρισμένα αλλά ολόκληρα, αφού έχετε μπήξει σε αυτά από ένα γαρύφαλλο.

Ρίχνετε επίσης στη κατσαρόλα το σκόρδο ψιλοκομμένο, όσο αλατοπίπερο νομίζετε , την κανέλα ,το δεντρολίβανο ,το λάδι ,το ξύδι και τον πελτέ της ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου μέχρι να πιούν το νερό τους και να πήξει η σάλτσα. Το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό σε μεγάλη πιατέλα.
 
 
 
 
Ρεβίθια Σούπα
 
Νισεστές / Σάλτσα Αυγολέμονο
 
Κουραμπιέδες
 
Ελληνική Φασολάδα
 
Φάκες της γιαγιάς
 
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια
 
Ρύζι πιλάφι σπυρωτό
 
Μπομπότα